Jdi na obsah Jdi na menu

Ovesná kaše

24. 5. 2020

INGREDIENCE (1 porce)

50g bezlepkových nebo normálních ovesných vloček

250ml mléka

špetka skořice

1 bílek

- ovoce, rozinky, ořechy, javorový sirup, oříškové máslo

POSTUP

Vločky smícháme se 100ml mléka. Zbytek mléka nalijeme do kastrolu a na mírném plameni přivedeme k varu. Mezitím si v jiné míse vyšleháme bílek do tuha za pomoci ručního mixéru. Do vroucího mléka dáme připravené vločky a špetku skořice. Vaříme za stálého míchání 2 minuty. Následně přidáme i vyšlehaný bílek a znovu povaříme 2 minuty. Díky bílku bude kaše nadýchaná jako obláček. Takto hotovou kaši dáme do misky, ozdobíme ovocem, rozinkami či něčím jiným co máte rádia podáváme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář